Stołówka szkolna
STOŁÓWKA SZKOLNA
Alicja Sobczyk
intendentka
tel. 788 561 230
Opłaty za obiady dla uczniów klas 1-8
ING Bank Śląski, nr konta: 62 1050 1070 1000 0090 3254 5197
JADŁOSPIS
17-30 listopada
| Obiad | Składniki | |
| Poniedziałek 17.11.2025 |
Zupa gulaszowa (300-350g), naleśniki z twarożkiem i truskawkami (1-2szt), kompot z aronii 150g (seler, gluten, jaja, nabiał) |
łopatka wp, ziemniaki, cebula, czosnek, pietruszka zielona, mleko, mąka, jaja, olej, twaróg ulubiony, truskawki, aronia, cukier, przyprawy |
| Wtorek 18.11.2025 | Zupa koperkowa z zacierką (300-350g), kaszotto z kurczakiem i warzywami, kompot wiśniowy 150g (seler, gluten, nabiał) | koper, włoszczyzna, masło, śmietana 18%, makaron, filet z kurczaka, olej, kasza bulgur, bukiet warzyw, wiśnia, cukier, przyprawy |
| Środa 19.11.2025 | Zupa ogórkowa z ryżem (300-350g), kotlet mielony (80-100g) ,ziemniaki 200g, buraki 100g, kompot agrestowy 150g (seler, nabiał, jaja, gluten) | ogórki kiszone, włoszczyzna, masło, ryż, śmietana 18%, pietruszka zielona, łopatka mielona, jaja, cebula, czosnek, bułka tarta, olej, ziemniaki, buraki, agrest, cukier, przyprawy |
| Czwartek 20.11.2025 | Rosół z makaronem (300-350g), udziec duszony z indyka (80-100g), kopytka ziemniaczane 200g, sałatka z kapusty czerwonej 100g, kompot śliwkowy 150g (seler, gluten, jaja) | udka z kurczaka, włoszczyzna, makaron, pietruszka zielona, udziec z indyka, cebula, czosnek, mąka, olej, kopytka ziemniaczane, kapusta czerwona, śliwki, cukier, przyprawy |
| Piątek 21.11.2025 | Zupa jarzynowa (300-350g), halibut z pieca (80-100g), ziemniaki 200g, surówka z kapusty pekińskiej 100g, kompot wieloowocowy 150g (seler, nabiał, ryba) | mieszanka warzywna 7-składnikowa, masło, śmietana 18%, pietruszka zielona, halibut, ziemniaki, kapusta pekińska, cebula, marchew, kukurydza, majonez, mieszanka kompotowa, cukier, przyprawy |
| Poniedziałek 24.11.2025 | Krem z zielonego groszku z grzankami (300-350g), spagetti z sosem bolońskim 350g, kompot agrestowy 150g, owoc 1szt (seler, jaja, gluten, nabiał) | groszek zielony, włoszczyzna,masło, ziemniaki, pietruszka zielona, śmietana 18%, bułka kanapkowa, makaron spagetti, łopatka mielona, marchew, pomidory pelati, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, olej, agrest, owoc, cukier, przyprawy |
| Wtorek 25.11.2025 | Krupnik (300-350g), kotlet schabowy (80-100g), ziemniaki 200g, sałatka z białej kapusty z koperkiem 100g, kompot z aronii 150g (seler, gluten, jaja) | włoszczyzna, masło, kasza jęczmienna, pietruszka zielona, schab wp, mąka, jaja, bułka tarta, olej, ziemniaki, kapusta biała, cebula, koper, aronia, cukier, przyprawy |
| Środa 26.11.2025 | Barszcz ukraiński z ziemniakami (300-350g) ,filet z kurczaka w sosie curry (80-100g), ryż na sypko 200g, fasolka szparagowa na parze 100g, kompot śliwkowy 150g (seler, nabiał, gluten) | mieszanka warzywna barszcz, koncentrat barszczu, śmietana 18%, ziemniaki, pietruszka zielona, filet z kurczaka, cebula, czosnek, mąka, ryż paraboliczny, fasolka szparagowa, śliwki, cukier, przyprawy |
| Czwartek 27.11.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem (300-350g), paluszki rybne (80-100g), ziemniaki 200g, sałatka szwedzka 100g, kompot wiśniowy 150g (seler, nabiał, ryba, gluten, jaja) | włoszczyzna, masło, pomidory pelati, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietana18%, pietruszka zielona, paluszki rybne, ziemniaki, ogórki kiszone, cebula, marchewka, olej, wiśnia, cukier, przyprawy |
| Piątek 28.11.2025 | Żurek z jajkiem i ziemniakami (300-350g), pierogi z truskawkami 350g, owoc 1szt, kompot wieloowocowy 150g (seler, jaja, gluten, nabiał) | włoszczyzna, masło, żurek, jaja, ziemniaki, cebula, czosnek, pietruszka zielona, śmietana18%, pierogi z truskawkami, owoc, mieszanka kompotowa, cukier, przyprawy |
Składniki potraw do wglądu u intendentki.












